Spicy varm sjokolade

SPICY VARM SJOKOLADE

Spicy varm sjokolade med kanel, kaffe, chili, anis og appelsin. En lettlaget, smaksrik og herlig sjokoladedrikk med mye smak.

RELATERT: Slik lager du god kaffe |  Sjokolade fra Valrhona

DETTE TRENGER DU:

  • 1/2 liter med H-melk
  • 1/2 liter med Fløte
  • 350 gram med Valrhona sjokolade, hakket (70%)
    (Eller en blanding av lys og mørk sjokolade ut i fra hvilket smaksbilde du liker)
  • 1 kanelstang
  • 1 appelsin (revet appelsinskall)
  • 1/2 chili
  • 1 stjerneanis
  • 1 neve med hele kaffebønner

SLIK GJØR DU:

  • Varm kaffebønner, anis, grovhakket chili og revet appelsinskall i en kjele.
  • Ha i melk og fløte med kanel, kok opp og la det trekke.
  • Ha grovhakket sjokolade i en egen kjele, sil fløtemelk-blandingen over sjokoladen og rør godt.

KONDITORENS TIPS:

  • Bruk gjerne stekepanne for å varmebehandle kaffebønner, anis, grovhakket chili og revet appelsinskall.
  • Det vil utvikle mer smak smak siden temperaturen i pannen er høyere.
  • Kutt sjokoladen i så små biter som mulig. Det gjør det lettere å løse opp i den varme melken.