SPICY VARM SJOKOLADE
Varm sjokolade med kanel, kaffe, chili, anis og appelsin. En lettlaget, smaksrik og herlig sjokoladedrikk med mye smak.
RELATERT: Slik lager du god kaffe
DETTE TRENGER DU:
- 1/2 liter med H-melk
- 1/2 liter med Fløte
- 350 gram med Valrhona sjokolade, hakket (70%)
(Eller en blanding av lys og mørk sjokolade ut i fra hvilket smaksbilde du liker) - 1 kanelstang
- 1 appelsin (revet appelsinskall)
- 1/2 chili
- 1 stjerneanis
- 1 neve med hele kaffebønner
SLIK GJØR DU:
- Varm kaffebønner, anis, grovhakket chili og revet appelsinskall i en kjele.
- Ha i melk og fløte med kanel, kok opp og la det trekke.
- Ha grovhakket sjokolade i en egen kjele, sil fløtemelk-blandingen over sjokoladen og rør godt.
KONDITORENS TIPS:
- Bruk gjerne stekepanne for å varmebehandle kaffebønner, anis, grovhakket chili og revet appelsinskall.
- Det vil gi en bedre smak fordi temperaturen i pannen er høyere og du får ut mere smak.
- Kutt sjokoladen i så små biter som mulig. Det gjør det lettere å løse opp i den varme melken.