SPICY VARM SJOKOLADE
Varm sjokolade med kanel, kaffe, chili, anis og appelsin.
En lettlaget, smaksrik og herlig sjokoladedrikk.
DETTE TRENGER DU:
1/2 liter med H-melk
1/2 liter med Fløte
350 gram med god sjokolade, hakket (70%)
1 kanelstang
1 appelsin (revet appelsinskall)
1/2 chili
1 stjerneanis
1 neve med hele kaffebønner
SLIK GJØR DU:
Varm kaffebønner, anis, grovhakket chili og revet appelsinskall i en kjele.
Ha i melk og fløte med kanel, kok opp og la det trekke.
Ha grovhakket sjokolade i en egen kjele, sil fløtemelkblandingen over sjokoladen og rør godt.
KONDITORENS TIPS:
Bruk gjerne stekepanne for å varmebehandle kaffebønner, anis, grovhakket chili og revet appelsinskall.
Det vil gi en bedre smak fordi temperaturen i pannen er høyere og du får ut mere smak.
Kutt sjokoladen i så små biter som mulig. Det gjør det lettere å løse opp i den varme melken.