ibericoskinken har 7 ulike smaksbilder

Ibericoskinken har 7 ulike smaksbilder 

Visste du at du kan skille mellom 7 ulike smaker i  Ibericoskinken, avhengig av hvor du kutter? Spanske Domecq sjekker sine Iberico Pata Negra serranoskinker nøye før de slippet ut på markedet. 

Når det gjelder den verdensberømte “Jamón Ibérico de Bellota”, har selv ikke-nerder begynt å fatte interesse. De liker lukten og smaken som smelter på tungen. Dette er ekte matglede! Men alle delene på ibericoskinken smaker det samme.  DEt kommer an på hvilke del på skinken du smaker.

MAZA – DEN SAFTIGSTE DELEN PÅ IBERICOSKINKEN

er den mest kjøttrike, saftigste og mest smakfulle delen av ibericoskinken. Smaken er mild og søt, i ettersmaken får du noter av mandel og til og med sjampinjong.

JARRETE 

Siden dette kjøttet på ibericoskinken normalt er mer fibrete, blir det ofte kuttet i terninger. Smak er intens, krydret og saftig.

CONTRAMAZA 

er den mest modne og fineste delen av ibericoskinken. Contramza har mindre mindre fett enn andre deler. Smaken er balansert og varig, og viser hint av nøtter.

CANA 

 Det nærmeste området til poten. Det er også fibrøst med en intens smak.

BABILLA 

 gir mindre kjøtt enn maza. Det anbefales å begynne å kutte denne delen av pata nega skinken først slik at skinke blir bedre bevart.

PENZUNA – BEIN AV IBERICOSKINKEN ER HELT PERFEKT TIL SUPPE

 Den syvende smaken er beinene på ibericoskinke du har igjen når at når skinken er konsumert.  Del beinene i stykker på10-12 cm og lag en deilig suppe.

PUNTA 

 Det er den motsatte siden av poten. Det er den mest smakfulle delen av pata negra-skinken med mazaen. Kjøttet har blitt helbredet godt og gir den nøyaktige mengden fett. Ettersmaken er sterk og til og med krydret.

FAKTA OM IBERICO-GRISEN

Den verdsatte ibericoskinken kommer fra er «ibérico» (iberisk) svinekjøtt. Det er en svart gris som er en blanding av villsvin og grisene fønikerne hadde med seg til halvøya for tusenvis av år siden. I en ibericoskinke kan prosentandelen av rasen variere: slik at du kan finne 100% iberiske skinker (begge foreldrene var iberiske; renavlet), men også 75% eller 50% når de ble krysset med andre griser som Duroc.

Ibericoskinke- variasjoner

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.