6 SPRØ TING DU KAN GJØRE MED MATEN

Det er ikke tilfeldig at knasende sprø pommes frittes eller tacoskjell er så populært. Det er ikke bare smaken som har en betydning men også lyden. Det blir en eksta dimensjon, nesten å gå fra 2D til 3D.

  • En jordbærdessert med støtt pepper, mascarpone, balsamico og sprø krokan. Krokan lager du enkelt ved å riste mandler lett i en panne. Smelt så sukker på lav varme i en stekepanne. Sukkeret skal bli gyldent og nøttebrunt. Ha over mandlene i karamellen bland godt. Ha så blandingen over på et bakepapir og avkjøl godt for du hakker alt opp til deilig krokan. Tips! kok ut pannen med karamell-rester med en gang, det gjør det lettere å rengjøre pannen.
  • Haricot Verts med sprøstekt bacon er en deilig siderett med mye god lyd.
  • Klassikeren blinis med rømme og rogn smaker kanskje enda bedre om du bytter ut blinis med små sprø melba toasts.
  • Larssons rotfruktchips er herlig i supper, på potetpuréen og som element i lydløse middager.
  • Italienske mandelkjeks er et deilig og sprøtt element til kremete desserter som panna cotta.
  • Deilig sunn snacks. Høvlet og varmebehandlet parmesan er sprøtt og godt. (små hauger med parmesan i ovn 180ºC i 10 minutter.)