ertesuppe.bent.stiansen

Gul ertesuppe

Gul ertesuppe med saltet svineknoke

4-6 porsjoner

DETTE TRENGER DU:

  • 1 saltet svineknoke (røkt kan også brukes)
  • 5 laurbærblad
  • 10 pepperkorn
  • 1 løk
  • Vann
  • 3 dl gule tørkede erter
  • 2 dl hakket løk
  • 3 dl gulrøtter i terninger
  • 2 ss frisk timian
  • Salt
  • Kvernet hvit pepper

SLIK GJØR DU:

  • Legg eier i vann i kjøleskap over natten.
  • Svineknoken legges i en passende kjele og dekkes med kaldt vann.
  • Ha på laurbærblad, pepperkorn og en løk delt i to.
  • Kok opp og la knoken koke i 2 timer.
  • Pass på at det blir tilsammen 2 liter kraft.
  • Har du for lite kraft fyll opp med vann.
  • Sil vannet av ertene og ha dem i kjelen sammen med kraften.
  • Kok i 30 minutter til ertene begynner å bli møre.
  • Rør rundt i kjelen med en visp. Erteskallene fester seg til vispen, og du kan ta den ut av kjelen og kaste skallene.
  • Når suppen er renset for skall, tilsettes hakket løk og  gulrot i terninger, og suppen kokes i en halv time sammen med frisk hakket timian.
  • I mellomtiden renser du knoken fri for skinn, bein og fett.
  • Kjøttet deles i 1×1 cm terninger og has i suppen før servering.
  • Smak suppen til med salt og pepper.
  • Server med flatbrød og smør til.

(Oppskrift hentet fra boken «Mine beste oppskrifter» av Bent Stiansen. Maschmanns har signerte bøker for salg i Markedet. Kr 499,-)

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.