DRIKKELIGE OG SPISELIGE JULEGAVER

De beste gaven du kan gi eller få er de du kan spise opp. Her får du et knippe forslag fra Maschmanns spisskammer på Skøyen. Julegave, vertinnegave eller en gave til deg selv.

Maschmanns olivenolje

OLIVENOLJE FRA SICILIA

Årets økologiske ekstra jomfru olivenolje fra Maschmanns er produsert utenfor Catania på Sicilia. Ekstra jomfru olivenoljene fra Sicilia er som regel lyse grønne i fargen og meget fruktige med en lett bitterhet som gjør oljene behagelige. Ingen kraftig bitterhet som en Toscansk olje eller kraftig pikant som er typisk for oljene fra andre områder i sør-Italia, for eksempel Puglia. Det vulkanske jordsmonnet på Sicilia er en av faktorene som gir disse spennende aromaene.

GLØGG FRA HELGØYA

Gløgg fra Helgøya er laget av eple og rips fra Hovelsrud gård og er smaksatt med julekrydder fra Betlehem. Gløggen er tilsatt sukker. Serveres varm. Gløggen selges kun fra gården på Helgøya og hos oss på Maschmanns.

prøv også

EPLE FRA HELGØYA

Eplemost laget av aroma epler, dyrket i solhellingen på vakre Helgøya i Mjøsa. Frisk og syrlig smak.

PANETTONE FRA ITALIA

Giuseppe Giusti innledet et samarbeid bakeriet Antica Pasticceria Muzzi. Sammen ville de lage en unik panettone. Det vil si kombinere de beste av baketradisjoner fra Milano med den aller beste balsamico fra Modena. Sødmen og syrligheten i balsamico fra Giusti ble en perfekt smaksetter til myk velduftene panettone. 3 gullmedaljer’s balsamico fra Giusti er brukt i deigen, i bløtleggingen av rosinene som tilføres kaken i form av en kremet balsamico. Serves varm med vaniljeis. Garner gjerne med noen dråper med god balsamico.

Caviar fra Maschmanns

CAVIAR FRA MASCHMANNS

Caviar er et av verdens mest myteomspunne råvarer. Og det gjelder først og fremst den sorte rognen fra støren. Mange i det russiske aristokratiet forlot Russland etter revolusjonen i 1917. De tok også med seg Beluga caviar som de introduserte til overklassen i Paris. Siden den gang har overfiske neste utryddet støren fra Svartehavet. I dag finnes kun et fåtall gode oppdrettsanlegg som produserer rogn av stør. Maschmanns får sin Caviar fra et flott oppdrettsanelgg i Uruguay. Les mer om Caviar, Løyrom, ørret- og sikrogn her.

Stilton og pepperkaker

STILTON OG PEPPERKAKER

Blå ost og pepperkaker er en perfekt match som det er tradisjon for å nyte i førjulstiden. Klassikeren er Stilton, pepperkaker og portvin. ET must for mange. Bytt gjerne ut Stilton med Stichelton, den upasteuriserte varianten av  Stilton. Mange mener at dette er den beste engelske blåosten. Men det finnes mange flotte blå oster på her på berget også. Råblå fra Grindal, Fønix fra Stavanger og Kraftkar fra Tingvoll er alle gode oster som ikke står tilbake for de mer kjente utenlandske ostene.

Maschmanns Umami Gaveeske

MASCHMANNS UMAMI

Om du trenger en liten vertinnegave, bursdagsgave, gave til en venn, kollega, ansatt eller flere har vi mye godt og passende på Maschmanns. Umami er en av kurvene Maschmanns har satt sammen. Les mer om gavekurver fra Maschmanns her

marsipan

JULEMARSIPAN FRA NIEDEREGGER

Hemmeligheten til marsipanen fra familiebedriften Niedegger går fra generasjon til generasjon. Gode aromatiske mandler av utsøkt kvalitet er det viktigste råmaterialet til Niederegger marsipan. Mandlene har en karakteristisk søt og nøttaktig smak. I generasjoner har mandlene blitt varmet opp i stekepanner over åpen ild. Denne måte å behandle mandlene på utvikler en smak og aroma som har gjort Niederegger marsipan verdensbesømt.

trufflerisotto

RISOTTO MED TRØFFEL

Maschmanns egen risotto smaksatt med trøffel og steinsopp. oppskrift og tips finner du pakken.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.