
MASCHMANNS UTVALGTE NORSKE OSTER
Det siste 10-året har vært eventyrlig på ostefronten i Norge. Nye meierer, mer mangfold og mange nye smaker.
i skrivende stund (31/10) har vi følgende oster fra 12 norske meierier.
- AVDEM GÅRDSYSTERI – Fjelldronning, Huldreost og Betaost.
- BO YSTERI – Lille Aske – redaksjonell omtale
- GRINDAL YSTERI – Råblå, Myrull, Åskeladd og Uhøvla fetatype
- HINDUM YSTERI – Kjerringklump
- HITRA GARDSMAT – Grotteost
- KJERRINGØY YSTERI – Rød Kerringøy
- MUNKEBY MARIAKLOSTER – Munkeby – redaksjonell omtale
- STAVANGER YSTERI – Fønix – redaksjonell omtale
- TINGVOLLOST – Kraftkar
- UNDREDAL STØLSYSTERI – Kvit Undredal (6-12 med.)
- RUESLÅTTEN YSTERI – Rød geit, Store Velten, St. Pål og Kubbeost
- MYKING GARD – Brun geitost – redaksjonell omtale

SLIK BEDØMMES OST I KONKURRANSER
- Ostens utseende og overflate (maks 5 poeng)
Er osten ren, fri for uønsket lukt mm. - Ostens karakter og tekstur (maks 5 poeng)
Fuktighet, fett, farge og konsistens mm. - Smak (maks 15 poeng)
Balansert, kompleks, god lengde mm.
Bedømmelsen
Alle beslutninger skal være enstemmig. Ved uenighet hjelper en representant fra arrangøren dommerteamet med å komme fram til en felles vurdering. De enkelte ostene er ikke inndelt i klasser, og det blir fordelt alle typer oster på de enkelte dommerbordene.
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.