Grønnsaker med parmesanaioli

Sprø grønnsaker med parmesanaioli

En sunn og enkel smårett, forrett eller kveldsrett. 

RELATERT: Kalde sauser fra Maschmanns

DETTE TRENGER DU:

  • 2 eggeplommer
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 dl rapsolje
  • 50 g revet Parmigiano Reggiano
  • Salt og pepper
  • Sprø grønnsaker (som for eksempel reddik, paprika, sukkererter, brokkoli)

SLIK GJØR DU:

  • Ha eggeplommer, sitronsaft, sennep og hvitløk i et litermål eller annen høy beholder.
  • Kjør sammen med en stavmikser.
  • Spe med oljen mens du kjører sammen med stavmikseren.
  • Spe med et par spiseskjeer kaldt vann hvis aiolien blir for tykk.
  • Vend inn revet Parmigiano Reggiano og smak til med olje salt og pepper.
  • Server parmesanaiolien med sprø grønnsaker som kveldskos eller som forrett.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.