
Sprø grønnsaker med parmesanaioli
En sunn og enkel smårett, forrett eller kveldsrett.
RELATERT: Kalde sauser fra Maschmanns
DETTE TRENGER DU:
- 2 eggeplommer
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts dijonsennep
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 dl rapsolje
- 50 g revet Parmigiano Reggiano
- Salt og pepper
- Sprø grønnsaker (som for eksempel reddik, paprika, sukkererter, brokkoli)
SLIK GJØR DU:
- Ha eggeplommer, sitronsaft, sennep og hvitløk i et litermål eller annen høy beholder.
- Kjør sammen med en stavmikser.
- Spe med oljen mens du kjører sammen med stavmikseren.
- Spe med et par spiseskjeer kaldt vann hvis aiolien blir for tykk.
- Vend inn revet Parmigiano Reggiano og smak til med olje salt og pepper.
- Server parmesanaiolien med sprø grønnsaker som kveldskos eller som forrett.
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.