Tre klassiske oppskrifter med fersk tunfisk
Fersk tunfisk er en deilkatesse. Makrellstørjen kalles for havets ferrari og må som haien være i bevegelse hele tiden. Det blir det muskler og godt kjøtt av. Sjømatavdelingen på Maschmanns deler tre klassiske oppskrifter med tunfisk. Sashimi, cevice og en grillet variant av tunfisk.

Sashimi av makrellstrøje
MAKRELLSTØRJE PÅ JAPANSK VIS
Tynne skiver av makrellstørje. TORO smaksatt med ponsu, yuzu og kombu. AKAMI med soyasaus og wasabi.

Ceviche av tunfisk
SITRUSMARINERT TUNFISK SLIK DE GJØR DET I PERU.
Makrellstørje akami, skjæres i små terninger eller tynne korte skiver. Marineres i lime, koriander, tomatillo (gjerne fra Bergmyrene gård), thai basilikum, sjalottløk og avocado.

Grillet tunfisk
TUNFISK GJØR SEG YPPERLIG PÅ GRILLEN, SERVER DEN GJERNE PÅ ITALIENSK VIS.
2,5 cm tykk skive (150 gram) pensles med olivenolje og grilles lett på begge sider. (1-2 minutter) Server med grillede artiskokker, aubergine, og picillios (grillet paprika), sitronskall, olivenolje og hvit balsamico.