XO, Tagine, 'Nduja, Saba, Tahini?

Matsmykker fra Maschmanns

Har du ikke hørt om eller vet bruksområdet til XO-saus, ‘Nduja, Tagine, Saba og Tahini; hjelper vi den med å finne ut av det her.

xo-sauce

XO-sauce

XO har navn etter gammel Cognac (XO) og oppstod i Hong Kong på 80-tallet. XO består av soyaolje, vann, chili, tørkede reker, tørkede kamskjell, salt og krydder. Smaken er aromatisk. BRUKSOMRÅDE: Ypperlig umami smaksetter til nudler, ris og egg.

saba

Saba

Saba kommer fra Modena i Italia og er druer med maksimalt sukkerinnhold som presses til juice og kokes i store kar over åpen ild utendørs. Mosten kokes ned til 1/2 parten av den opprinnelige mengde. BRUKSOMRÅDE: Tilføre sødme og syrlighet i matretter, til iskrem og  oster.

'Nduja

'Nduja

‘Nduja er en smørbar spicy salami fra Calabria i området Spilinga sør i Italia. Finmalt svinekjøtt smaksatt med paprika, chili og olivenolje. BRUKSOMRÅDE: Ypperlig på på varmt brød og pizza. Uunnværlig som smaksetter i gryter og supper.

tahini

Tahini

Tahini er en paste laget av sesamfrø. Prosessen er ganske omstendelig for å få den riktige konsistensen og smaken. Tahini av god kvalitet har en rund og fin smak og en delikat konsistens. BRUKSOMRÅDER: Smøre på brødskiva, som dip, smaksette yoghurt og dressinger.

tagine

Tagine

Tagine er en miks røkt paprika og sitroner som er vanlig å bruke til å smaksette klassiske retter fra Marokko. BRUKSOMRÅDE: Klassiske gryteretter fra Marokko samt andre retter som du vil gi litt mer dybde i smaken.