PASTA OG RISOTTO SMAKSSATT MED TRØFFEL

Det perfekte tøffel-måltid med pasta og risotto er ikke så vanskelig. Alt begynner med de gode råvarene, den gode pastaen, den gode risottoen smaksatt med rene gode smaker. Vi har plukket frem eksempler på gode smaker som gir deg et vellykket måltid.

trøffelpasta

TRØFFELPASTA FRA ITALIA

TartufLanghe og San Pietro a Pettine leverer det aller ypperste av italiensk trøffelpasta. Pakker på 250 gram, 4 porsjoner.  Prøv Tagliatelle no 19, fra Tartuflanghe i Piemonte, verdens aller første trøffelpasta, som har høstet utallige priser. (179,-) San Pietro a Pettine holder til i Umbria og har en herlig tagliolini smaksatt med sort trøffel.

trøffelsaus

TRØFFELKREM

Med 10% hvit trøffel, Tuber magnatum Pico, hvit vårtrøffel (tuber albidium Pico), fløte, trøffelkraft, Grana Padano og eggeplommer.  Prøv en liten skje med trøffelkrem i pasta, risotto, sauser og gryter.

Trøffelolje

TRØFFELOLJE

Maschmanns fører to trøffeloljer fra hhv. TartufLanghe  og San Pietro Pettine. Begge inneholder 1 dl med godsaker, god ekstra jomfru olivenolje og hvit trøffel. Begge oljene er tilsatt tørket hvit trøffel. Oljen brukes i små mengder, les dråper, på risotto, pasta, carpaccio; på varme retter som kjøtt, grønnsaker osv. På varme retter trenger du tilsette endra mindre siden trøffelen avgir mer smak når den er varm. Prøv også noen dråper med trøffelolje i potetmosen, det kan fort bli din nye favoritt.

MIDDELHAVSSALSA

med sort trøffel, ypperlig som smakssetter i sauser eller som topping på kanapeer. Inneholder sort oliven, sopp, ex. v. olivenolje, trøffel, kapers og ansjos.

Acquerello ris

ACQUERELLO-RIS

Verdens beste risottoris, risens Rolls- Royce, mange godord er gitt til Acquerello.  Mesterkokker over hele verden fremhever risens gode smaken og unike egenskaper. Acquerello gir den perfekte al dente risotto. Den absorberer væske uten å bli klissete som er en god indikasjon på en god risotto.

Trøffelrisotto

TRØFFELRISOTTO

Risotto fra bunnen av er hardt arbeid i 18 minutter. Ferdig trøffelrisotto fra Tartuflanghe inneholder alt du trenger til en fiks ferdig risotto. 1 del risottomiks og 2 deler vann kok i 10 minutter og server.

Trøffelsmør

TRØFFELSMØR

Eksklusivt smør fra Tartuflanghe i Piemonte tilsatt 9% sort sommertrøffel. Ypperlig som smaksetter i risotto, pasta, på egg, på poteter eller på kjeks og kanapeer.

Trøffelsalt

TRØFFELSALT

Eksklusivt håndhøstet salt fra Guérande smaksatt med tørkede biter av hvit trøffel. Ypperlig til varme og kalde retter som du vil piffe opp. Pasta, risotto, omeletter, kjøtt, fisk , ost, poteter, grønnsaker foiegras.

Trøffelkrem

TRØFFELKREM

Eksklusiv smaksetter fra TartufLanghe, god til pasta og risotto. Ypperlig til brød og toast. Serveres varm.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.