Matnyttig

Prosciutto crudo dolce: San Daniele

Prosciutto crudo dolce (salt, rå, skinke) er saltede lufttørkede skinker fra grisens bakpart og av griser som veier ca. 170 kg. Alle regioner i Italia produserer sin egen prosciutto dolce. Den mest kjente av de søte typene er San Daniele (bestselger på Maschmanns) er laget i Friuli nord i Italia.

Slik lages San Daniele

SAN DANIELE

Denne skinken kommer fra San Daniele og Sauris-regionene i Friuli. Den konserveres helt intakt og presses, noe som gjør dem lengre og magrere enn Parma-varianten. Pressingen gjøres for å få en bedre fordeling av fett og magert kjøtt. San Daniele er ikke for salt og har en søtlig og delikat smak. Den er spesielt god servert til melon, fiken og asparges.

BRENNMEMERKING

San Daniele brennemerkes met et varemerke som forestiller en skinke. Bokstavene SD er omkranset av navnet PROSCIUTTO DI SAN DANIELE.

SYLTELABBEN som er blitt sittende på San Daniele er blitt et slags varemerke for skinken.

Tynne skiver av San Daniele er rosarød i fargen, med svært lite fett i kjøttet og bare et tynt fettlag langs siden.

San Daniele