OppskrifterPiggvar på grillen

Piggvar på grillen: Slik gjør du

Lag din egen «color food festival» med piggvar på grillen. Bruk fiskefilét eller hel flatfisk, i dette tilfellet brukte Maschmanns kokker hel piggvar en av våre aller beste fisker. Oppskriften er enkel. Du renser fisken, skjærer bort gjeller, salter og peprer fisken og dynker over litt av en god ekstra virgin olivenolje. Så legger du fisken over på et stekefat som tåler direkte varme fra grillen. Grill fisken i god varme under lokk sammen med tomat, sitron, forkokte poteter og urter i 20 minutter.

Piggvar på grillen: Legge opp maten 

Et så fargerikt skue av piggvar på grillen fortjener en god presentasjon. Sett fatet midt på bordet og legg opp maten på italiensk vis  på små tallerkener. Dette er en rett det er enkelt å lykkes med. Start med gode råvarer. Den gode fisken, de gode grønnsakene, den gode oljen salt og pepper. Alt på et fat, en runde på grillen og festmiddagen er i boks. Dryss over rikelig med gode oliven, smak til med sitron, salt og pepper. Det er bare å helle en god eplemost i glasset å si velbekomme.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.