Den kokte sjøkrepsen ble grillet i 5 minutter i Maschmanns lukkede Josper-grill. ( 250ºC) | Sjøkrepsen ble servert med grillet sitron og grillet landbrød.

SLIK GRILLER DU SJØKREPS

Sjøkreps på grillen er enkelt. Christine i Markedet på Maschmanns viser deg steg for steg for å lykkes med sjøkreps. Se illustrerende steg for steg bilder.

Christine klargjør sjøkrepsen
Her sitter paven på sjøkrepsen

STEG FOR STEG GUIDE

  • Alt begynner med en ekte norsk sjøkreps – du kan bruke rå eller kokt.
  • Sjøkrepsen deles på langs med skarp kniv. Start med hodet, jobb deg bakover mot halen.
  • Hvis tarmen er synlig (gråsvart) tar du vekk denne – den er ikke farlig, men litt uappetittlig.
  • Paven sitter lengst frem i «panna» på krepsens hode, den kan fjernes nå eller du kan la den være igjen. Paven er som skall i konsistens og skal ikke spises.
  • Ha på ønsket smør/kryddersmør.
  • Sjøkrepsene grilles i 3-7 minutter avhengig av størrelsen. Er de rå ser du at de er klare når kjøttet har gått fra grått til hvitt. Ikke la de ligge for lenge.

«Jeg elsker norsk sjøkreps men lager det ikke selv hjemme. Jeg fikser ikke helt greia med innmat, tarm og pave.»

– Matglad kunde hos MASCHMANNS

Sjøkreps på grillen
Sjøkreps på grillen

Sjøkreps (Nephrops norvegicus, også kjent som scampi, Norway lobster, Dublin Bay prawn eller langoustine). Sjøkreps er ifølge flertallet av norske stjernekokker vår aller beste råvare. 

Sjøkreps på grillen

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.