Helstekt økologisk landkylling fra Hovelsrud Gård

Dette er en harmonisk alt en i gryte rett. Kylling, grønnsaker og saus. 

Helstekt økologisk landkylling fra Hovelsrud Gård er perfekt mat om du skal ha mange gjester. Kyllingen har vokst seg stor og levd det gode liv på Helgøya i Mjøsa. Ta frem langpannen og ha oppi grovdelt rødløk, appelsin og søtpotet sammen med kyllingen. Hvitløksfedd, chili og ingefær hever smaken på grønnsakene og kraften. Vend inn ekstra jomfru olivenolje på kylling og grønnsakene, kvern over salt og pepper.  Kyllingen fyller du med applesinbiter, chili, revet ingefær og rosmarin. Glem heller ikke en god klink med smør under skinnet.

 

DETTE TRENGER DU: 
  • 1 hel Landkylling ( ca 3 kg.)  beregn  500 gram per person
  • Smør 200g
  • Hvitløk 6 stk hele hele fedd
  • Chili 2 stk hele røde fint kuttet
  • Ingefær 200g revet
  • Rødløk ca. 6 stk 400g delt i fire
  • Appelsin  med skall, 3 stk, delt i 6 båter
  • Søt potet uten skall, 2 kg,  delt i fire
  • frisk rosmarin
  • Salt  og pepper
  • ekstra jomfru olivenolje 1 dl

DRIKKETIPS:

En smaksrik eiket chardonnay og kombucha fra ASK brygghus harmonerer bra med denne smaksrike  kyllingretten.

 

 

 

SLIK GJØR DU: 

  • Gni kyllingen godt inn med god olivenolje salt og pepper og legg kalde  skiver med smør inn under skinnet på brystet.
  • Legg kyllingen i en stor ildfast form eller på et stekebrett.
  • Fyll kyllingen med appelsinbåter, revet ingefær og hvitløk, samt chili og frisk rosmarin.
  • Legg alle grønnsakene rundt.
  • Stekes på 160 grader varmluft i ca. 1 time og 30 min. max 2 timer. Steketiden avhenger av ovn og temperatur på råvarene.
  • Stikk kyllingen med en stekegaffel i lårfeste, og se om kraften er klar. Hvis den er rosa -rød, så er kyllingen ikke ferdig stekt…

Sett hele retten midt på bordet og server dine gjester!  Enkel og appetittvekkende mat og med smaker som harmonerer godt sammen.

 

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.