Oppskriftersteinsopp

Steinsoppsaus

Steinsoppen inneholder mye herlig umami-smak som sammen god kraft gir en smakfull saus velegnet til kjøtt. Husk å sette av nok tid til koke inn kraften og fløten.

DETTE TRENGER DU:

  • 1 løk, finhakket
  • 1 ss smør fra Røros
  • 1 liter kyllingkraft 
  • 2,5 dl hvitvin
  • 50 gram Maschmanns tørket steinsopp av beste kvalitet AA
  • 3 dl fløte fra Røros
  • salt
  • Kvernet sort pepper

SLIK GJØR DU:

Bryt opp og bløtlegg den tørkede steinsoppen i vinen, og la den stå på benken et kvarters tid.

  • Brun den finhakkede løken lett gylden løken i en kjele/gryte som har plass til alle ingrediensene.
  • Kryst ut vinen av steinsoppen og la den svitsje litt sammen med løken.
  • Slå over kraften og vinen og la det småputre på svak varme. Kok inn til det halve.
  • Hell over fløten og kok inn til det tykner.
  • Smak til med salt og pepper.

TIPS!

  • Husk at oppskriften kun er et forslag og ikke absolutt. Du er sjefen på kjøkkenet.
  • Om du ønsker en glatt saus, jevner du den ut med blender og visper inn 1ss med kald smør.
  • Om du har dårlig tid kan du korte ned tiden med å jevne sausen med maisenna

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.