Blåskjell med karri og lime

BLÅSKJELL MED TOMAT OG TRØFFEL

Blåskjell med italiensk vri

Middag til 2 eller forrett til 4

DETTE TRENGER DU:

  • 1 kg blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje
  • 80 gram sellerirot
  • 4 cm purre
  • 1 ts tomatpure
  • 10 cherrytomater
  • noen dråper trøffelolje (eller aller beste frisk revet trøffel)
  • kvernet hvit pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl hvitvin
  • 1 sitron
  • litt bladpersille

SLIK GJØR DU:

  • Skrubb og skyll blåskjellene
  • Finsnitt hvitløken
  • Finskjær sellerirot, chili og purre i korte tynne strimler
  • Del tomatene i to
  • Varm en kjele med plass til blåskjellene og litt til
  • Ha i olivenoljen og fres hvitløk, chili, sellerirot og purre
  • Når grønnsakene er blitt gyldne i fargen har du i tomatpure og tomater
  • La alt frese i 20 sekunder, ha så oppi blåskjell, hvitvin, fløte og trøffelolje og legg på lokk
  • Finhakk persille
  • del sitronen i 4 og fjern steinene
  • Sjekk kjelen med blåskjell. Blåskjellene er ferdig når dampen siver ut på siden av lokket
  • Ta av lokket, ha over hakket persille og skvis over sitronsaft
  • Vend alt forsiktig sammen
  • Server i dype skåler
  • Husk landbrød og godt smør