Hvilken mat passer best til våre 5 mest populære krydderurter?
De mest kjente og brukte krydderurtene i Norge er basilikum, oregano, timian, rosmarin og persille. Hva skiller de ulike krydderne og hvilken mat passer de best sammen med? Vi tar også med oxalis, den sitronaktige urten som pynter opp. Maschmanns har et utvalg av friske krydderurter. Av tørkede urter så fører Maschmanns økologiske krydderurter fra Manna.
RELATERT INFORMASJON: Bakte nypoteter med urter fra Provence | Wikipedia om krydderurter (eng.)

BASILIKUM
- Basilikum: mild pepperaktig smak.
- Grønnsaker: Tomater, paprika, aubergine, squash.
- Proteiner: Kylling, storfekjøtt, sjømat.
- Matretter: Pesto, tomatsaus, suppe, gryte.
- PERFEKT MATCH: Basilikum, tomat, mozzarella og olivenolje. (Caprese)

OREGANO
- Oregano: Aromatisk pepperpreget med hint av bitterhet.
- Grønnsaker: Artiskokk, paprika,aubergine, sopp, tomat, potet, squash.
- Proteiner: Kylling, storfekjøtt, lam, sjømat.
- Matretter: Tomatsaus, pizza, salatdressing.
- PERFEKT MATCH: Oregano og sitron på grillet kylling.

PERSILLE
- Persille: Aromatisk og frisk smak med hint av gress.
- Grønnsaker: Sopp, erter, bønner, poteter, tomat, agurk, squash.
- Proteiner: Lam, storfe, kylling, sjømat.
- Matretter: Sauser, salater, garnityr.
- PERFEKT MATCH: Persille, sitron, hvitløk (Gremolata)

ROSMARIN
- Rosmarin: Aromatisk smak av tre med hint av sødme og bitterhet.
- Grønnsaker: Sopp, erter, bønner, tomat, potet.
- Proteiner: Kylling, lam, svin, sjømat.
- Matretter: Focaccia, tomatsaus, pizza, supper, gryter, ovnsstekte grønnsaker.
- PERFEKT MATCH: Grillet Côte de boeuf med rosmarin, hvitløk og olivenolje.

TIMIAN
- Timian: Aromatisk med hint av sitrus.
- Grønnsaker: Gulrot, erter, bønner, poteter, squash, tomater.
- Proteiner: Kylling,svin, lam, and, sjømat.
- Matretter: Ris, supper, gryter, grillede grønnsaker, tomatsaus.
- PERFEKT MATCH: Som smaksetter i gul ertersuppe.

OXALIS
- SMAK: Nøtteaktig og lett sitronaktig smak
- BRUK: Oxalis er urten som pynter opp matretter. Ypperlig å bruke på smørbrød kaker og desserter