MASCHMANNS SJEKKLISTE FOR NYTTÅR

Nyttårsfesten er ikke langt unna. Det er på tide å begynne planleggingen. Få tips til den perfekte menyen! Sjømatdisken på Maschmanns byr på østers, kamskjell og hummer. Av fisk anbefales piggvar, kveite, tunfisk og breiflabb. Kjøttavdelingen har mye godt ferskt kjøtt og anbefaler kalv indrefilet, økologisk black turkey fra Homlagården og ferskt reinsdyrkjøtt fra Røros. Maschmanns gullkjøtt, wagyu og galician blond er også ypperlige valg på årets siste dag. Ostedisken anbefaler Brillat-Savarin, Langres og Maschmanns egen trøffelbrie. Dessert? Forsøk økologisk iskrem fra Reins kloster. Rene, harmoniske og klassiske smaker, en perfekt avslutning på et godt måltid. HUSK AT MASCHMANNS HOLDER ÅPENT PÅ NYTTÅRSAFTEN 9 – 15

START NYTTÅRSFESTEN MED UTSØKTE SMAKSBOMBER!

Hva med å overraske og servere deilige hors d’ouvre og la de spille hovedrollen når gjestene kommer. Under finner du en rekke forslag til småretter gjort på våre aller beste råvarer. Vi begynner med det aller enkleste og mest elegante. Caviar og Løjrom en av verdens mest eksklusive råvarer.

ROGN FRA MASCHMANNS

CAVIAR & LØJROM: Enkelt, elegant og veldig eksklusivt, perfekt til nyttårsfesten. Caviar kan nytes på blinis med rømme, på en crostini eller som tartar. Noen foretrekker det enda enklere. På russisk vis, en munnfull caviar med vodka. Eller en fransk variant hvor man bytter ut vodka med champagne.

Kaviar og Løyrom har en delikat smak og bør serveres med tilbehør som ikke tar for mye smak av rognen. Husk jo enklere er bedre. Tradisjonelle tilbehør er små skiver av toast, blinis (små pannekaker), usaltede kjeks, creme fraiche eller rømme.

Hvis du serverer kun kaviar, beregn  30 – 60 gram per person. Hvis kaviar skal serveres på toppen av noe annet som en hors d’oeuvre, beregn 15  til 30 gram per person.

LES MER OM CAVIAR OG LØYROM FRA MASCHMANNS HER: 

 

Østers fra Maschmanns

ØSTERS Rått og godt. Smaken av sjø. Noen dråper med sitron og bobler i glasset og festen er i gang.

white truffle at Maschmanns

TRØFFEL  Trøffel som rives over omelett, pasta, risotto, kjøtt og sjømat gir retten en ekstra dimensjon.

Langes en flott fransk kittmodnet ost

LANGRES Harmonisk fransk ost produsert øst i Champagne. Dynk den gjerne i litt champagne før servering.

Skagenrøre fra Maschmanns

SKAGENRØRE Bestselger på Maschmanns er vår egen skagenrøre. Prøv den på skiver av baguette. En herlig klassiker de fleste liker.

Minerva sardiner

SARDINER FRA PORTUGAL  Minerva lager utsøkte sardiner. Med harmoniske smaker av tomat, sitron, chili og mange flere. Finn din favoritt og server på skiver av nystekt baguette fra Bakeriet.

Kalkun og saus

KALKUN  – en klassiker til nyttårsfesten. Glem ikke det gode tilbehøret, waldorfsalaten og den gode sausen. Andebryst er også populært til nyttår. Maschmanns har økologisk kalkun fra Homlagarden og andebryst fra Holte Gård.

RAKFISK FRA NORAKER Norsk klassiker. Server med lefse, rømme og rødløk. Eller som på bildet med kokt mandelpotet og rømme.

Spekemat fra Maschmanns

IBERICO BELLOTA – Den aller ypperste av de spanske skinkene. Maschmanns skjærer opp skinken for deg i den tykkelsen du vil ha. Denne skinken er så god alt den aller helst nytes best alene.

Balsamico- perfekt vertinnegave

MANCHEGO & BALSAMICO En moden spansk ost og noen dråper med god balsamico. Gode hver for seg men sammen en ekstra dimensjon.

Gode oliven fra Maschmanns

GODE OLIVEN Når det gjelder oliven så finnes det mange kvaliteter og smaker å velge mellom. Maschmanns har de aller beste fra Spania og Italia.

TAPAS – En ypperlig appetittvekker. Maschmanns har et stor utvalg av toppinger. Finn dine favoritter, kjøp med deg en nystekt baguette fra Bakeriet og inviter til tapasfestfest.

blue cheese from maschmanns

BLÅOST & MARMELADE  Osteavdelingen har en rekke smakfulle blåoster som er velegnet på hors d’ouvre. Server i små biter med fiken og honning.