Maschmanns côte de boeuf

Côte de Boeuf – den ultimate biffen

Alle gode måltid starter med de aller beste råvarene. Velg den aller beste biffen når du først skal unne deg et skikkelig biffmåltid. Côte de Boeuf, oksekotelett, entrecôte på bein, kjært kjøtt har mange navn. Entrecôte er mange kokkers førstevalg når de snakker om biff.  

RELATERT INFORMASJON: ENTRECÔTE FRA MASCHMANNS

FAKTA OM CÔTE DE BOEUF FRA MASCHMANNS

Côte de Boeuf på Maschmanns har hengt på modningsrommet akkurat lenge nok. Det vil si kjøttet blir lagt ut for salg når mørheten i kjøttet er på sitt beste. Dyrevelferd, rase, fôr og stressfri slakt spiller også inn på kvaliteten. Maschmanns velger å samarbeide med leverandører og som vektlegger dette. 

Av et helt slakt som har hengt på modningsrommet blir det 6 Côte de Boeuf. Kjøttet er fra forparten av slaktet og blir skjært ut fra høyryggen og nedover. Det vil si entrecôten med sine 6 bein. Noen slaktere skjærer også ut de tre neste beina, ytrefileten som gir litt mindre biffer.

Côte de Boeuf eller entrecôte er samme kjøttet. Et med bein og et uten. Hva du velger er litt hipp som happ. Men felles for begge er at råvarekvalitet og hvordan du tilbereder kjøttet avgjør om du får et godt resultat. Entrecôte på bein beholder nok saftigheten litt bedre. Kjøttet som ligger inn til beinet er også mer smaksrikt.

SLIK STEKER DU CÔTE BOEUF HELT PERFEKT:

TEMPERERE:

Legg kjøttet ut i romtemperatur på benken i 2-3 timer før steking. Med for kaldt kjøtt er det fort gjort å få en overstekt ytterskorpe og rå kjerne.

STEKE:

Bruk en varm panne, ha i litt olje gjerne litt smør og et par hele flatbankede hviløk. Brun kjøttet på god varme slik at det blir brunt og karamellisert. 1-3 minutter på hver side. Ha så kjøttet inn i forvarmet ovn på 125℃ i 15 min.

Litt slingringsmonn på tid og temperatur kan du ha om biffen er veldig stor. Da kan du godt bruke litt høyere temperatur (150℃) og lenger tid (30 min). Men følg med og bruk steketermometer.

LES MER OM MAILARD-EFFEKTEN OG DET PERFEKT STEKTE KJØTTET

HVILE:

Ta ut kjøttet ved 52℃ og la det hvile opp til 54℃ – 55℃ på rist med folie over. Husk at jo høyere varme i ovnen jo mer stiger temperaturen på ettervarmen. Om du griller er dette viktig å huske på. For har du en god varme på grillen kan kjøtt gjerne stige10 grader eller mer etter at du har tatt det vekk fra varmekilden.

NYTTIG GUIDE: KJERNETEMPERATUR PÅ FERDIG HVILT KJØTT

SAUS OG TILBEHØR:

Rødvinssaus, kjøp gjerne vår egenproduserte og hjemmelagde. Tilbehør. Hvite italienske bønner, vi selger dem på glass i Markedet. Pensle gjerne kjøttet med frisk rosmarin etter steking. Det gir en herlig lukt og smak på kjøttet. Løk av alle slag passer også til stekt kjøtt. Bytt gjerne ut potetene med jordskokk, bak de hele i ovnen med litt smør i en liten halvtime.

STEKE CÔTE BOEUF I PANNE