MatnyttigOkse indrefilet

Hel indrefilet av okse er godt når det er blitt tilberedt riktig. Men ikke så godt om du steker det for lenge. Så hvordan få den perfekt når den er tykk i den ene enden og tynn i den andre?

 

FORBEREDELSER, STEKING OG HVILING.

Slakter Mathias på Maschmanns blir fremoverlent og ivrig over mine funderinger.  – Jeg henter en hel indrefilet så skal jeg vise deg. Den ivrige slakter begynner:  – Det er viktig å temperere kjøttet før du begynner å steke. La kjøttet ligge på benken lenge nok. Så er det denne tykke senen på fileten, den må bort. Gønn så på, gni filetene inn med salt og pepper, gjerne en blanding av grovt og fint. Vær raus med krydderet. Stek fileten inn i forvarmet ovn på 180℃ grader varmluft i 30 minutter. La kjøttet hvile i 20 minutter for du skjærer det opp.

Okse indrefilet

FERDIG STEKT HEL OKSE INDREFILET

Den tynneste delen har nå en temp på 60℃ perfekt for de som vil ha det godt stekt, i midten er det 55℃ medium stekt kjøtt som passer de fleste, den tykkeste delen ligger på 50℃ og er litt rød kjernen og perfekt de viderekomne.

RELATERT INFORMASJON: Guide med oversikt over kjernetemperatur på ferdig hvilt kjøtt

 

TIPS OG TILBEHØR

Husk at du gjerne kan bruke termometer for å sjekke temperaturen underveis. Du må for all del ikke ta ut kjøttet på kjernetemperatur for ferdig hvilt kjøtt. Om du måler tempen på den tykkeste delen av biffen så ta den ut 5 – 10 grader under anbefalt hvilt temperatur. Og tilbehøret, hva anbefaler du her, spør jeg Mathias. – Gjør det like enkelt her også, repliserte Mathias. Stek sopp og kjøp med ferdig fløtegratinerte poteter og rødvinssaus fra Maschmanns. Enkel og dritdigg mat. (Om du vil lage rødvinsaus og fløtegratinerte poteter selv, så finner du oppskriften på det her.) Jeg takker Mathias for matnyttige tips, da ble det en rock and roll indrefilet med tilbehør til ukens nyhetsbrev.

Kortversjon: Temperer kjøttet, fjern senen, gni inn godt med salt og pepper, stek i 30 minutter, varmluft 180℃ og hvil i 20. Server med ferdig tilbehør fra Maschmanns, rødvinsaus og fløtegratinerte poteter.

OKSE Indrefilet i ovn
Okse indrefilet
Butcher at Maschmanns