Fargerik risotto verdure.

RISOTTO VERDURE

En skikkelig kremet risotto smaksatt med sesongens grønnsaker
er en fryd for både øye og gane. Litt arbeid er det å lage en god
risotto fra bunnen. Dette er smakfull  mat, vel verdt å vente på.

RELATERT:

Ovnsbakt risotto

Slik lager du trøffelrisotto

Bli med til acquerello, verdens beste risotto-produsent.

 

DETTE TRENGER DU TIL 4: 

1,5 liter varm  grønnsakskraft

350 gram risottoris
 (ikke skyll risen, det er viktig å beholde stivelsen)

1 sjalottløk, finhakket

Sesongen grønnsaker etter ønske:
gulrøtter, nepe, purre, squash, fennikel,
erter, tomater. Bruk det du liker.

2 klinker med smør (2×20 gram)

2 ss olivenolje

1 neve med revet parmesan

SLIK GJØR DU: 

Hakk grønnsakene i små biter.
Ha de i en vid stekepanne.
Dekk med vann slik at såvidt dekker grønnsakene.
(ikke tomat og erter)

Kok til vannet er fordampet.

LAG RISOTTO-VERDURE

(18 minutters intensiv jobbing)

la 1 finhakket sjalottløk surre med olje og smør

ha i all risen og bland godt

ha i 2-3 øser med kraft og la det koke inn mens du
vender kraften inn i risen

fortsett med dette i et kvarter;
ha i grønnsaker, tomat og erter.

Forsett med kraft til risen er al dente
og kremet i konsistensen.

Ha i  20 gram smør
og 1 neve med nyrevet parmesan

Vend forsiktig inn og sett på lokk.

Dekk bordet og server!