Matnyttig

Vakuumer kjøttet og forleng holdbarheten

Mat som er vakuumert holder seg mye lenger både i kjøleskap og fryser. Hvor lenge er avhengig av kvaliteten på det som skal vakuumeres og hva slags vare det dreier seg om.

Som tommelfingerregel kan man si at ferskt kjøtt som er vakuumert og oppbevares i kjøleskap holder seg minst 3 – 5 ganger lenger enn vanlig pakket kjøtt. Holdbarheten blir forlenget fordi kjøttet ikke blir påvirket av luft.

Skal du på hytta og være borte i flere dager, er det lurt å la din slakter vakuumere kjøttet for deg. Det bevarer og forlenger holdbarheten på kjøttet betydelig. Du kan kjøre sous vide og kan handle inn ferskvarer for en uke eller to.

SOUS VIDE: Du kan tilberede kjøttet med sous vide ved hjelp av sirkulator eller varmt vann og termometer.  Kjøttet du ser på bildet over, cote de boeuf og gullkjøtt på ca. 1 kg hver, trenger ca i time i vannbad på 50℃.  Deretter en liten tur på grillen for stekeskorpe og smak.

Hvordan du skal behandle store kjøttstykker på grillen kan du lese om på Maschmanns bloggen 

Flere kjente kokker har besøk Maschmanns og delt gode tips og råd. Da vi spurte kokk Nicolas Vahé om det beste han visste, delte han sin oppskrift med oss.

NICOLAS VAHÈ’S FAVORITT: COTE DE BOEUF MED POTETGRATENG OG RØDVINSSAUS