OppskrifterKje

OVNSBAKT KJE MED ROTGRØNNSAKER

Kje er fantastisk kjøtt, ypperlig festmat som du gjerne kan tilberede ovn.
Brun kjøtt og grønnsaker og bak retten i ovn sammen med en herlig
eple- og fløtesaus. Dette er veldig godt og kan fort bli din nye favoritt. 

DETTE TRENGER DU:

4 kg kjekjøtt: bog, side og nakke 

Smør til bruning

3 sjalottløk

3 gulrøtter

1/2 sellerirot

1/2 purre

2 laurbærblad

10 hele pepperkorn

2 stilker rosmarin

1 flaske med Ringi

1 l fløte fra Røros

Litt salt og pepper

Persille

SLIK GJØR DU: 

Brun kjøttet og legg det over i en langpanne.

Brun grønnsakene og så over i langpannen sammen med kjøttet.

Ha eplesaft i gryta, og kok den nesten helt inn. Ha så i fløte og kok inn til det
begynner å tykne litt. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen over kjøtt og grønnsaker, og sett langpanna i ovnen på
150 grader i ca. 2 timer.

Når kjøttet er mørt og slipper godt fra beinet, er retten ferdig.
Strø over finhakket persille før servering.