MatnyttigOliven fra Maschmanns

5 helsemessige fordeler ved oliven du kanskje ikke visste om?

Ikke bare smaker de veldig godt, men visste du at oliven også har en rekke helsemessige fordeler. Vitaminer og gode fettsyrer kjenner de fleste til, men oliven har mange flere fordeler.

HER ER NOEN INTERESSANTE HELSEFAKTA: 

  • BEDRER IMMUNFORSVARET

Oliven spiller en viktig rolle i å opprettholde et sunt immunsystem, spesielt under oksidativt stress og kroniske virussykdommer

  • BEDRER HUKOMMELSEN

Oliven inneholder polyfenoler, en naturlig kjemisk stoff som reduserer oksidativt stress i hjernen. Så ved å spise en daglig porsjon oliven bidrar det til å forbedre hukommelsen din med opp til 25%.

  • REDUSERER APPETITTEN

Ved å spise bare 10 oliven før et måltid, kan du redusere appetitten med opptil 20%.
Dette er fordi de enumettede fettsyrene som finnes i oliven forsinker fordøyelsen og stimulerer
hormonet cholecystokinin, et hormon som sender meldinger om metthet til hjernen

  • ØKER FORBRENNINGEN

Ikke bare gjør det det, men det hjelper også kroppen til å stimulere produksjonen av adiponectin, et kjemikalie som brenner fett i opptil fem timer etter inntak.

  • ØKER FRUKTBARHETEN

Oliven øker fruktbarhet og kroppens reproduktive systemer.


(KILDE: http://www.health24.com)