Oppskrifterskreimølje

Skreimølje, norsk tradisjonsmat med unike råvarer som skrei, lever og rogn.

Vandretorsken også kalt skrei, vandrer ned til norskekysten i årets første tre måneder.  Lag skreimølje med lever og rogn. Husk gode mandelpoteter og gulrøtter.  Dette er smaken av Norge, tradisjonsmat og festmat på sitt aller beste.

RELATERTE OPPSKRIFTER: Skreiloins med potetpuré

SKREIMØLJE: DETTE TRENGER DU TIL 4:

1½ kg fersk skrei i skiver

300 g lever av skrei

½ kg rogn av skrei

12 mandelpoteter

4 gulrøtter

Salt

hel pepper

eddik

 

SKREIMØLJE: SLIK GJØR DU: 

SKREI – Kok opp rikelig med vann tilsatt salt, ½ dl pr. liter vann. Trekk kjelen vekk fra varmekilden og legg i skiven av skrei. Kok opp igjen. Trekk kjelen til side og la skreien trekke i 5 minutter. 

 LEVER – Rens leveren.  Kok i vann (hai vann slik at den dekker leveren) tilsett 1 ts salt, ½ ts eddik og 4-5 pepperkorn pr.desiliter vann. Kok opp vannet med eddik, salt og pepperkorn. La  alt trekke i 20 minutter.

ROGN – Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Legg den i kokende vann tilsatt 1 ss salt pr. liter vann. La den trekke i 30 minutter. 

Server  med kokte poteter og gulrøtter.