Maschmanns Ribbe

JULERIBBE: SLIK STEKER MASCHMANNS SVINERIBBE OG LAGER RIBBESAUS

RELATERT: Svinekjøtt fra Maschmanns

SVINERIBBE FORBEREDELSER: Før den ferske ribba går i ovnen har kjøttet fått en god runde med salt og pepper på kjøttsiden, blitt rutet og saltet og gnidd inn med salt på svorsiden samt fått ligge på kjøl i flere dager. Husk å børste av overflødig fett før ribba går i ovnen, kontroller at rutingen ser bra ut. Husk ikke noe pepper på svorsiden nå, da brenner pepperet seg. Pepre heller når kjøttet går ut av ovnen.

STEKING: I ovnen som er på 160ºC kjører du 90 minutter med damp, litt vann i pannen, svorsiden ned og med folie over, bruk gjerne rist.  Snu ribba, ha folie under for jevn høyde på ribba. Det gir en jevnere steking. Stek i 90 minutter. Skru så opp ovnen på maks og se at svor popper til herlig sprø svor. La ribba hvile i 20-30 minutter før du skjærer den opp.

RIBBESAUS: Sausen til svineribbe kan du lage på sjyen som er igjen i panna.Kok inn stekesjyen med litt fløte. Når du har igjen 1/3 av mengden tilsetter du brunet smør og jevner sausen med maisenna eller potetmel. Brunet smør er så enkelt og vanskelig som det høres ut som. Du bruner smøret til det er gyldent brunt og får en deilig lukt av hasselnøtter. Pass på at du ikke bruner for lenge, det er stor forskjell på brunet og brent smør. Mengden brunet smør i oppskriften over er avhengig av fettmengden i sjyen fra ribba. (Ribbesausen kan du også kjøpe ferdig i Markedet.)

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SVINERIBBE

Maschmanns har samlet et knippe oppskrifter om svineribbe til jul samt gode råd og tips om steking av ribbe, Vi håper at noen av tipsene vil falle i smak. Husk at alt starter med den gode råvaren, en god fersk ribbe som du vet opprinnelsen til.