OppskrifterOsso Buco

OSSO BUCO

Osso buco er en klassisk italiensk gryterett fra Lombardia
og vanlig i området rundt Milano. Osso betyr bein og
buco betyr hull. Her er det altså snakk om kjøtt med
marg og bein som skal kokes lenge.

RELATERT INFO:

Les mer om osso buco på wikipedia

DETTE TRENGER DU:

(6 porsjoner)

9 kalveskanker i 2-3 cm tykkelse

2 store løk

4 hvitløksfedd

1 laurbærblad

3 gulrøtter

1/2 selleri

2 bokser med flådde tomater

100 gram soltørket tomat

3 dl tørr hvitvin

8 dl god kraft

olivenolje

salt og pepper

GREMOLATA

3 fedd hvitløk

revet sitronskall av 1sitron

3 never med persille

SLIK GJØR DU:

Salt og pepre skankene og brun dem i en gryte i litt olivenolje.

Gjør det i flere omganger, siden det ikker plass til alle på en gang.

Klipp skankene gjerne i kantene, da unngår du at de krøller seg ved steking.

Sette skankene til siden når de er ferdig brunet.

Løk og hvitløk hakkes ganske fint og brunes lett i pannen.

Hakk gulrøtter og selleri og ha den i pannen også,
tilfør litt mer olje om nødvendig.

Ha så i hvitvin, flådde tomater, som moses
lett i gryten.

Legg oppi laurbærblad og soltørkede tomater.

Legg så de brunede kalveskankene i gryten
og hell over god kraft til det dekker.

Sett inn i forvarmet ovn på
160ºC  og la skankene kose seg i
minst 2 1/2 time gjerne mer.

GREMOLATA

Persille, sitronskall og hvitløk hakkes fint og
fordeles over det ferdige kjøttet.

Egnet tilbehør:

Risotto med safran