ELGBIFF
Markedet har flotte steker og fileter av elg. Hva med en deilig elgbiff i helgen med litt steinsopp- eller viltsaus til. Biffer, fileter og saus får du kjøpt i Markedet nå.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- 4 x 200 g’s biffer av elg ytre- eller indrefilet
- 1 ts salt
- 1 ts pepper, grovkvernet (gjerne økologisk Trio Noir fra Herbaria.)
- 2 ss Smør fra Røros (til steking.)
SLIK GJØR DU:
- Det er viktig å la de renskårne kjøttstykkene ha romtemperatur før steking. La det ligge en halv time på benken etter at du har tatt det ut fra kjøleskapet.
- Ha smøret i ei god tykkbunnet stekepanne, og la panna bli litt mer enn middels god og varm, men ikke så varm at smøret blir brent.
- Krydre biffene med salt og pepper rett før de legges i panna. Stek pent og rolig til kjøttet har fått en gylden brunfarge, snu biffen, stek videre.
- Når biffen har fått en flott stekeskorpe og brunfarge, tar du kjøttet vekk fra varmekilden og lar det hvile på benken i 2-3 minutter.
- Ha biffen inn i en forvarmet ovn på 225 grader, stek biffene videre i stekeovnen på midt i ovnen til kjøttet begynner å svulme opp etter rundt 6-7 minutter.
- Ta ut biffene hvile like lenge som den har stekt, ca. 10 minutter og gjerne litt mer.
- Elgbiff kan gjerne varmes opp 2-3 minutter rett før servering.