Oppskrifterbondebønner, hagebønner, fave

1080.bondebonner

Bondebønner fra Piemonte

F AVE ALLA P EMONTESE

Bondebønner har mange navn:
Valskbønne, hestebønne, fevesbønner, åkerbønne,
bondevikke, åkervikke og hagebønne.

Bondebønne (Vicia faba) er en gammel kulturplante framiddelhavsområdet
som ble dyrket av egyptere, romere og grekere. Hos bondebønner anvendes,
i motsetning til alminnelige grønne bønner, bare kjernene og ikke belgene.

Bønnene kokes vanligvis i lettsaltet vann i 20 minutter.
De kan deretter serveres varme, eller kalde i salater.

O P P S K R I F T :

Bondebønner slik de bl. a. tilbereder dem
i matfylket Piemonte.

F  A V E   AL L A   P I E MO N T E S E

DETTE TRENGER DU TIL 4 PERSONER:

2 kg bondebønner renset
( 1 kg bønner gir 200 rensede bønner)

2 dl kremfløte

50 gram fontina (alt. ridderost) i skiver

salt

SLIK GJØR DU:

La bønnene koke i lettsaltet vann i 10 minutter.

Sil av og ha de over i en stekepanne.

Hell over fløte og la dette putre i 10 minutter
til fløten tykner og bønnene er møre.

Tilsett ost og la alt stå på platen til osten er smeltet.