Jordbær

RISOTTO MED JORDBÆR

R I S O T T O   A L L LE   F R A G O L E

Ikke noe er bedre enn en perfekt kremet risotto.
Hvorfor ikke forsøke deg med jordbær som smaksetter.
Her er en «norsk» variant av videoen tilsatt kremfløte.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

ca 1 liter grønnsakskraft

40 gram smør

1 liten løk, hakket

1 lite glass hvitvin

350 gram risottoris

350  gram jordbær renset
Hold av to bær til pynt og mos resten

2,5 dl kremfløte

ferskrevet parmesan, til servering

SLIK  GJØR DU:

Kok opp kraften og hold den varm i en kjele.

Smelt smøret og ha i løken i en annen kjele,
la løken frese i 5 minutter.

Ha i vinen og la den kok inn

Ha i risen og stek under omrøring
til risen er dekket av smøret

De neste 18 minuttene har du i
1 øse med varm kraft, og lar det koke inn
under omrøring, så en ny øse koke inn osv.

Etter 10 minutter har du i de
moste jordbærene

Forsett med kraft og kremfløte
vekselsvis til risen er mør og al dente.

Smak til med salt og pepper

La risottoen hvile i 2 minutter

Ha risen over i en varm serveringsbolle,
pynt med jordbær og server med parmesan til.

( KILDE: Den italienske kokeboken Sølvskjeen)