
RISOTTO MED JORDBÆR
R I S O T T O A L L LE F R A G O L E
Ikke noe er bedre enn en perfekt kremet risotto.
Hvorfor ikke forsøke deg med jordbær som smaksetter.
Her er en «norsk» variant av videoen tilsatt kremfløte.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
ca 1 liter grønnsakskraft
40 gram smør
1 liten løk, hakket
1 lite glass hvitvin
350 gram risottoris
350 gram jordbær renset
Hold av to bær til pynt og mos resten
2,5 dl kremfløte
ferskrevet parmesan, til servering
SLIK GJØR DU:
Kok opp kraften og hold den varm i en kjele.
Smelt smøret og ha i løken i en annen kjele,
la løken frese i 5 minutter.
Ha i vinen og la den kok inn
Ha i risen og stek under omrøring
til risen er dekket av smøret
De neste 18 minuttene har du i
1 øse med varm kraft, og lar det koke inn
under omrøring, så en ny øse koke inn osv.
Etter 10 minutter har du i de
moste jordbærene
Forsett med kraft og kremfløte
vekselsvis til risen er mør og al dente.
Smak til med salt og pepper
La risottoen hvile i 2 minutter
Ha risen over i en varm serveringsbolle,
pynt med jordbær og server med parmesan til.
( KILDE: Den italienske kokeboken Sølvskjeen)