OppskrifterRisotto med blåbær

RISOTTO MED BLÅBÆR

R I S O T T O   A L   M I R T I L L I

Ikke noe er bedre enn en perfekt kremet risotto.
Hvorfor ikke forsøke deg med blåbær som smaksetter.
Du kan også lage risotto med jordbær, ha de i 10 minutter
ut i kokeprosessen.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

ca 1 liter grønnsakskraft

40 gram smør

1 løk, hakket

350 gram risottoris

1,5 dl hvitvin eller grønnsakskraft

200 gram blåbær

1 dl kremfløte

ferskrevet parmesan, til servering

SLIK  GJØR DU:

Kok opp kraften og hold den varm i en kjele.

Smelt smøret og ha i løken i en annen kjele,
la løken frese i 5 minutter.

Ha i risen og stek under omrøring
til risen er dekket av smøret

Tilsett vin og la det koke inn.

Hold av 2 ss med blåbærene til pynt
og ha resten i riskjelen.

De neste 18 minuttene har du i
1 øse med varm kraft, og lar det koke inn
under omrøring. Forsett med ny øse,
kok inn til risen nærmer seg å bli mør
og al dente.

Ha i kremfløten og vend
den forsiktig inn i risen.

Ha i i litt vann om risen
blir for tykk.

La risottoen hvile i 2 minutter

Ha risen over i en varm serveringsbolle,
pynt med blåbær og server med parmesan til.

( KILDE: Den italienske kokeboken Sølvskjeen)