ARTISKOKK OG SITRONSALAT
Artiskokk og sitron-salat med spekemat er deilige og sommerlige smaker.
Syrlig sitron, salt spekemat balansert mot artiskokk gir deg perfekt balansert måltid.
RELATERT: ARTISJOKK EN ARTIG SAK
DETTE TRENGER DU til 4:
3 sitroner
2 ss salt
140g forvellet mandel
1 ss friske timianblader
2 ss klar honning
1 ss rødvinseddik
5 ss extra virgin olivenolje
800 gram hermetiske artisjokkhjerter i saltet vann,
skylt og delt
50g pose ruccola
SPEKEMAT
12 skiver prosciutto
12 skiver bresaola
12 skiver salami napoli
SLIK GJØR DU:
Tre timer før servering, legger de to hele sitroner i en kjele med lettsaltet vann.
Plasser et lite lokk eller tallerken over sitronene for å holde dem under vann
og la det småkoke i 10 minutter til de er myke.
Slå sitronene over i et dørslag og avkjøl de under kaldt vann fra springen.
Tørrstek mandlene i en liten stekepanne til de er gyllenbrune,
rør ofte for at de ikke brenne seg, sett de til side. Bland timian med honning,
eddik og olivenolje i en bolle. Klem saften fra de resterende sitron
og tilsett honningblandingen.
De de kokte sitronene, skjær bort alt kjøtt og membraner
med en skarp kniv.
Fjern alt det bitre hvite fra innsiden av skallet.
Finhakk de gjenværende tynne stykket av sitron
og bland de sammen med artisjokker i en bolle.
Smak evt. til med mer frisk sitronsaft.
Dekk til bollen og hold den kjølig.
Servering:
Dander spekematen fint på tallerkenen.
Bland inn ruccola og mandler i salatblandingen.