VICHYSSOISE: POTET- OG PURRELØKSUPPE
Vichyssoise er en kald potet- og purreløksuppe. Lettlaget og kjempegod på varme sommerdager. Velger du å servere suppen varm så kalles den Potage Parmentier.
FLERE KALDE SUPPER: Gazpacho | Agurksuppe | Rabarbrasuppe
DETTE TRENGER DU TIL VICHYSSOISE
(4 PORSJONER)
- 4 potet i skiver (ca. 5 dl)
- 5 dl purre, bare det hvite, i tynne ringer
- 1 l hønsebuljong
- salt og pepper
- 1 dl kremfløte
SLIK GJØR DU:
- Ha poteter, purre og hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 30 min.
- Kjør blandingen med en blender i 10 sekunder til den er jevn.
- Hell i fløte og kjør igjen noen ekstra sekunder til suppen blir lett og skummende.
- Om du vil ha en varm suppe, Potage Parmentier så serverer du suppen nå.
- Avkjøl suppen helt etter at den er kjørt med blender første gang.
- Ha i fløte og kjør til suppen blir luftig og fløyelsmyk.
- Server kald suppe i skåler, gjerne med et lite sprøtt element.
DET LILLE EKSTRA TIL VICHYSSOISE:
- Strimlet purre som topping
- sprøstekt chorizo eller bacon
- Wikipedia om Vichyssoise