KALD RABARBRASUPPE
Rabarbrasuppe er smaken av vår og sommer. En enkel og syrlig suppe som er smaksatt med sukker og vanilje.
DETTE TRENGER DU:
(4 porsjoner)
400 g rabarbra
2,5 dl sukker
8 dl vann
1 vaniljestang, splittet på langs,
ha både frø og stang i suppen.
(stangen fjernes etter opppkok)
SLIK GJØR DU:
Skyll rabarbraen godt.
skjær rabarbraen i 1cm store biter
Kok opp vann, sukker, vaniljestang.
Småkok til sukkeret er oppløst, fjern vailjestangen.
Tilsett rabarbra og la suppen småkoke i et kvarters tid.
Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.
Avkjøl og server
TILBEHØR TIL RABARBRASUPPE:
Delte jordbær, mynte og vaniljeis
RELATERT INFORMASJON:
Slik lager du vaniljesaus
(Créme Anglaise)