OppskrifterRabarbrasuppe

KALD RABARBRASUPPE

Rabarbrasuppe er smaken av vår og sommer. En enkel og syrlig suppe som er smaksatt med sukker og vanilje.

DETTE TRENGER DU:

(4 porsjoner)

400 g rabarbra

2,5 dl sukker

8 dl vann

1 vaniljestang, splittet på langs,
ha både frø og stang i suppen.
(stangen fjernes etter opppkok)

SLIK GJØR DU:

Skyll rabarbraen godt.

skjær rabarbraen i 1cm store biter

Kok opp vann, sukker, vaniljestang.

Småkok  til sukkeret er oppløst, fjern vailjestangen.

Tilsett rabarbra og la suppen småkoke i et kvarters tid.

Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.

Avkjøl og server

TILBEHØR TIL RABARBRASUPPE:

 Delte jordbær, mynte og vaniljeis

RELATERT INFORMASJON:

Slik lager du vaniljesaus
(Créme Anglaise)

Helse: Derfor bør du spise rabarbra