MatnyttigEr du kresen på maten?

 

Er du kresen i matveien?

– supert det liker vi å høre på Maschmanns

Mange av oss har fått høre og spesielt som barn, at vi er kresne i matveien.
Vi har slitt med å spise opp et stykke «godt» stekt hvalbiff eller ihjelkokt pasta.
Det har slett ikke handlet om å være kresen, men forhåpentlig en begynnelse
på en dannelsesreise i smakens verden. Hos Maschmanns er det å være kresen
en hedersbetegnelse. Og har du for eksempel varene på bildet over i handlekurven, vil du
garantert få anerkjennende blikk fra matelskere som har trent lenge på å bli
kresne og kvalitetsbevisste i matveien.

MER OM GODSAKENE PÅ BILDET OVER:

TØRKET STEINSOPP
fra høyfjells-skog i Kina

– prima kvalitet og en unik råvare
som brukes som smaksetter til det meste.
God tørket steinsopp et et must for
alle som vil lykkes på
kjøkkenet. 

FRANTOIO
Ekstra Jomfru Olivenolje

– Unik olivenolje fra høyt opp i fjellsiden i Liguria
av oliven 
som har overvintret og blitt høstet
på våren 

når mandeltrærne blomstrer.
Harmonisk smak, perfekt til å dryppe over
salaten  og ferdig grillede entrecôten.

KAFFE fra KAFFA
Tierra Fertil

Økologisk kaffe fra Tarrazu i Costa Rica. 
Kaffebønnene vokser naturlig sakte i 1650 meters høyde
og blir prosessert økologisk før turen
går til Norge for brenning hos Kaffa.

HAVSNØ 
fra Norskehavet
Det må ofte utlendinger til for å vekke gammelt
håndverk til liv igjen. NORTH SEA salt WORKS
skaper et unikt fingersalt, av utsøkt kvalitet
ypperlig til å sette 
en ekstra piff på maten. 

PIMIENTOS DEL
PIQUILLO
Grillet paprika fra Navarra i Spania.
20 paprika grilles over åpent ild, 
skinn og frø fjernes før de hermetiseres.
Nyt de gjerne sauterte med hvitløk  
og olivenolje.

RISOTTO FRA
TARTUF LANGHE

TartufLanghe er en av verdens
beste produsenter av kvalitetsmat.
Beliggende i hjertet av Piemonte
har de satset på foredling av trøffel
og relaterte produkter, slik som risottoen
på bildet over. En koketid på kun 7 minutter  
gir deg en deilig kremet risotto med harmonisk
smak av 
trøffel og steinsopp som enhver
stjernerestaurant ville vært
bekjent av å servere.

HERBARIA
TRIO NOIR PEPPER

Herbaria er et tysk firma som har 
spesialisert seg på økologisk krydder
og krydderblandinger. De handler 
rett fra produsentene, og hjelper de
også økonomisk med å bedre de sosiale 
kårene hos bøndene. Kort vei
fra bonde til produsent med
rene råvarer og tysk presisjon 
i behandlingen gir deg en unik 
blandin med pepper-krydder.  Du kan halvere 
mengden krydder i matlagningen
når du bruker Trio Noir pepper
fra Herbaria.  

PABLO 
fra ASK GÅRD

ASK Gård på Jevnaker er en unik økologisk produsent av
speket mat og pølser.  En kompromissløs tilnærming til
råvarekvalitet og gode smakssettere, gjør ASK Gård sin produkter
ekstraordinære i norsk sammenheng. Smak og kvalitet er fullt på
høyde med det aller beste vi får kjøpt fra våre utvalgte
utenlandske produsenter fra Italia og Spania.

ETIVAZ FROMAGE D’ALPAGE
AOC 20 MND

På bildet finner vi også en sveitsisk alpeost  gjort på upasteurisert
melk fra en utvalgt produsent. Han har 39 kyr av rasene Simmental
og Brown Swiss.  Kyrne gresser og pleier kulturlandskapet
i 1000 – 2000 meters høyde moh.   Det gjør noe unikt med smaken
på den ferdige osten fra Vaud Alpene i Sveits.
Ostemodner Mons kjøper opp ostene, videreforedler
til perfekt modenhet og selger ostene.