Fransk løksuppe

FRANSK LØKSUPPE

Klassisk fransk løksuppe har få, men gode ingredienser.
Dette er kanskje en av de enkleste og beste suppene du kan servere.
Fransk klassisk suppe som begynte som en rett for fattige,
men som med årene har vokst i anseelse
og blitt en signaturrett i det franske kjøkken.

 

 

RELATERT OPPSKRIFT:
Tomatsuppe

DETTE TRENGER DU
TIL LØKSUPPE:
(4 porsjoner)

5 stk løk
5 fedd med hvitløk
2 ss olivenolje
1 l grønnsaksbuljong
1 stilk frisk timian
1 ts sukker
4 skiver daggammelt brød
2 dl revet gruyere
salt og pepper

SLIK GJØR DU:

Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele.
Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.

Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i kjelen med buljong.
Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter.
Smak til løksuppen med salt og pepper.

Sett ovnen på 225 °C.
Hell fransk løksuppe i fire suppeskåler som er ildfaste.
Legg på brødskivene og fordel ost over.

Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få  farge.
Pynt gjerne med litt hakket frisk timian ved servering.

Løksuppe serveres rykende varm.

LES MER OM HVORDAN LØKSUPPEN BLE TIL 

INSPIRASJONSVIDEO