
Linsesuppe med grønnsaker og parmesan
Linser er veien til en herlig suppe, sunn stuing, perfekt fyll til taco og mye mer. Linsesuppe er sunn supermat og svært enkelt å lage.
DETTE TRENGER DU TIL 4
350 gram linser
1 finhakket løk
1 stilk stangselleri, hakket
1 gulrot, hakket
3 cherrytomater, delte
3 ss ekstra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
Vann
salt
GARNITYR:
hakket persille
revet parmesan
SLIK GJØR DU:
Vask linsene
Ha olivenoljen i en gryte sammen med de hakkede grønnsakene
La alt surre i 3-4 minutter
Tilsett linsene, cherrytomatene og hvitløksfeddet
Dekk linsene og grønnsakene med friskt vann (2 fingerbredder over)
La alt småkoke i ca 40 minutter
Smakt til med salt
Ha over hakket persille og revet parmesan
Server med økologisk brød fra Maschmanns Bakeri!
ANBEFALTE LINSER:
Lenticchia di Poggio Aquilone Økologiske linser fra Umbria i Italia.
http://www.prodottibioalberti.it/en/
IMPORTØRENS KOMMENTARER: (Saagodt.com)
Disse linsene koker i løpet av 40-50 minutter avhengig av hvor myke du vil ha dem.
Linsene til Poggio Aquilone er en spesiell type linser, veldig små og med veldig tynt skall.
Man kan servere «zuppa di lenticchie» eller hvis man vil ha en glatt konsistens, bruke en
stavmikser og tilsette litt mere vann/grønnsakskraft.
For begge fremgangsmåtene er det veldig godt å servere med revet parmesan, kvernet pepper
og litt extra virgin olivenolje på toppen.
I Toscana er tradisjonen å tilberede linsene sammen med speltgryn (Zuppa di farro e lenticchie).
Speltgrynene (Farro) tilsettes da linsene etter at linsene er kokt i 10 minutter.
Farro trenger 30 minutters tilberedningstid.