BABY BACK RIBS
Baby Back Ribs er noe av det beste du kan få servert fra grillen.
Et godt resultat krever rikelig med rub, marinade og tid til overs.
Server med bakt søtpotet og maispure.
RELATERTE OPPSKRIFTER:
DETTE TRENGER DU:
Beregn 2-3 ribs til hver
(ca. 500 gram)
Alberts BBQ Rub
Alberts BBQ saus
SLIK GJØR DU:
Fjern membranen(hinnen) ved å ta tak i hjørnet på membranen
over ett av de ytterste bena, og dra av hinnen.
(Dette er strengt tatt ikke nødvendig å gjøre, resultatet bli bra med membran også)
Gni kjøttet inn med rikelig av rub.
(Krydre gjerne kjøttet dagen i forveien for mere smak)
I STEKEOVN:
Legg i en ildfast form med aluminiumsfolie over.
Stek i 1- 2 timer 160ºC
(til kjøttet løsner fra beina)
Ta ut Baby Back Ribs’en,
pensle med BBQ-saus
legg de fritt på et stekebrett eller ildfast form.
Stek i et kvarters tid til kjøttet blir karamellisert 180ºC
PÅ GRILL:
Pakk kjøttet godt inn i aluminiumsfolie
Grill på indirekte varme under lokk i 1-2 timer.
Snu pakken hvert kvarter slik at ikke kjøttet blir brent.
Ta ut kjøttet, pensle med BBQ-saus og legg det tilbake på grillristen,
grill et kvarter på kontrollert varme til alt får karamellisert seg.
Bruker du søt BBQ saus, husk på at den fort kan
bli brent på grunn av sukkerinnholdet i sausen.
SERVER MED:
SØTPOTET & MAISPURE
og BBQ saus
Server med herlig maispure`med «biter.»
Grovkjør grillet/kokt mais i blender.
Smak til med smør, chili og lønnesirup.
Bak hele søtpoteter i ovnen til de blir helt myke.
Del potetene i to. Legg en god skje med maispure oppi søtpoteten.
En liten skål med BBQ-saus ved siden som dip.