Oppskrifterartiskokk

ARTISJOKK

Artisjokk er en artig sak du kan blande med mange smaker.
Det enkleste er å svitsje artisjokken i olje, hvitløk og sitron,
koke litt inn med hvitvin og syde litt i en god kraft.

RELATERT: ARTISJOKK OG SITRONSALAT

EKSTERN LINK: Artisjokk info på Wikipedia

DETTE TRENGER DU:

( 4 personer)

Saften av en halv sitron

4 artisjokker
renset i båter

1/2 sitron

3 ss olivenolje

2 fedd hvitløk

1 dl tørr hvitvin
(evt. grønnsakskraft)

3/4 dl grønnsakskraft

SLIK GJØR DU:

Ha vann og sitronsaft i en bolle og la det ligge i 10 minutter.

Varm olje i en dyp panne eller kjele, surr grovhakket hvitløk i 2 minutter

Tilsett artisjokken og stek under omrøring i 5 minutter
Skvis over sitronsaft og hvitvin og la det koke inn

Demp varmen, slå over kraft,
legg på lokk og la alt syde i 10 minutter
… eller til du lett kan brekke av/løsne
et blad på artisjokken

artisjokk.02

Rensede babyartisjokker