OppskrifterDessert

Hvit sjokolademousse med jordbær, pistasj og mynte

Hvit sjokolademousse er en lettlaget, velsmakende og elegant dessert.

RELATERTE DESSERTER:

Slik lager du tiramisu, verdens mest berømte dessert.
Panna cotta, en italiensk dessert-klassiker som de fleste liker.

DETTE TRENGER DU:

(dette rekker til 10 coctail-glass)

250 gram helmelk

40 gram sukker

2,5 gelatinplater

65 gram med hvit sjokolade

125 gram med vispet krem

150 gram med jordbær

10 gram mynte

30 gram pistasj

SLIK GJØR DU:

Kok opp melk og sukker

Hell blandingen over den hvite sjokoladen og rør om og kjøl ned 1 time

Bløtlegg gelatin i kaldt vann til de er myke, kryst ut vannet og ha platene i blandingen melk og sjokoladeblandingen

Visp kald krem og vend den inn i melk/sjokoladeblandingen og sett den kjølig. Forsiktig. Settes kaldt 1 time.

Men du venter på at moussen skal sette seg og stivne  bearbeider du jordbærene. Kuttes i biter

Kok opp jordbær og sukker og la det koke litt i ca. 20 minutter til en litt tyktflytende konsistens – avkjøl

Legg opp i passende glass gjerne med vid topp (coctail-glass).
Det blir lettere å helle desserten opp i glassene.
Desserten vil også se mere elegant ut.

Sett moussen på kjøl i minst en time.

Ta ut glassene og dander jordbærblandingen
forsiktig på toppen av mousseen.

Pynt med jordbær, pistasj og mynte.