Hvit sjokolademousse med jordbær, pistasj og mynte
Hvit sjokolademousse er en lettlaget, velsmakende og elegant dessert.
RELATERTE DESSERTER:
Slik lager du tiramisu, verdens mest berømte dessert.
Panna cotta, en italiensk dessert-klassiker som de fleste liker.
DETTE TRENGER DU:
(dette rekker til 10 coctail-glass)
250 gram helmelk
40 gram sukker
2,5 gelatinplater
65 gram med hvit sjokolade
125 gram med vispet krem
150 gram med jordbær
10 gram mynte
30 gram pistasj
SLIK GJØR DU:
Kok opp melk og sukker
Hell blandingen over den hvite sjokoladen og rør om og kjøl ned 1 time
Bløtlegg gelatin i kaldt vann til de er myke, kryst ut vannet og ha platene i blandingen melk og sjokoladeblandingen
Visp kald krem og vend den inn i melk/sjokoladeblandingen og sett den kjølig. Forsiktig. Settes kaldt 1 time.
Men du venter på at moussen skal sette seg og stivne bearbeider du jordbærene. Kuttes i biter
Kok opp jordbær og sukker og la det koke litt i ca. 20 minutter til en litt tyktflytende konsistens – avkjøl
Legg opp i passende glass gjerne med vid topp (coctail-glass).
Det blir lettere å helle desserten opp i glassene.
Desserten vil også se mere elegant ut.
Sett moussen på kjøl i minst en time.
Ta ut glassene og dander jordbærblandingen
forsiktig på toppen av mousseen.
Pynt med jordbær, pistasj og mynte.