OST OG VIN
6 oster og to viner som passer sammen
Under finner du 3 utvalgte norske og 3 utenlandske oster produsert på
upasteurisert melk. Om du skulle velge ut kun to viner som går greit til
ostene, vil en tørr riesling og en amarone fungere fint.
RELATERT INFORMASJON:
GUIDE: Eplesaft fra Ringi Gård, et utmerket alkoholfritt alternativ
For det perfekte ostemåltid, husk romtempererte oster og temperert vin.
(Riesling 9ºC, Amarone 17ºC) Tilbehør, brød og søt marmelade.
3 NORSKE:
Munkeby
Mange ostekjennere mener dette er Norges beste ost,
produsert av franske munker
Anbefalt vin:
tørr riesling
Undredal Kvit
Hvit geitost fra Undredal Stølsysteri i Sogn
Anbefalt vin:
tørr riesling
Blå Kjerringøy
Fantastisk økologisk blåost fra Kjerringøy i Nordland
Anbefalt vin:
Amarone
3 UTENLANDSKE:
Brie de Meaux
Klassisk fransk brie med klengenavnet Kongen av Brie
Anbefalt vin:
tørr riesling
Banon
Chèvre fra det nordlige Provence
Anbefalt vin:
tørr riesling
Parmigiano Reggiano
Italiensk kjendis, hard og smuldrete italiensk ost
produsert i områdene rundt Parma
Anbefalt vin:
Amarone