OppskrifterNeslesuppe

BRENNESLESUPPE

Brennesle er spesielt næringsrik på våren og godt egnet i matlaging.
Neslen kan blant annet bearbeides som spinat og brukes i suppe, tørkes til
krydderdryss i mat eller trekkes i varmt vann som te.

RELATERT
Visste du at brennesle er sunnere enn spinat (eksterne link)

SLIK LAGER DU BRENNESLESUPPE

DETTE TRENGER DU TIL 4:

en gryte vel halvfull med ferske skudd av brennesle
(husk å bruke plasthansker når du plukker skuddene)

1 l vann

2 dl  kyllingkraft

2 dl kremfløte

pepper

4  kokte egg

SLIK GJØR DU:

Skyll og rens neslen ren under rennende vann i et dørslag

Kok opp neslene sammen med kraft og vann.  La dette putre i et kvarter

Bruk en stavmikser jevn suppen. Spe med fløte  Kok opp igjen noen minutter

Smak til med salt og pepper

Kok eggene og server med kokte egg i hver skål

Det lille ekstra: Noen dråper med god ekstra olivenolje over ved servering