BRENNESLESUPPE
Brennesle er spesielt næringsrik på våren og godt egnet i matlaging.
Neslen kan blant annet bearbeides som spinat og brukes i suppe, tørkes til
krydderdryss i mat eller trekkes i varmt vann som te.
RELATERT
Visste du at brennesle er sunnere enn spinat (eksterne link)
SLIK LAGER DU BRENNESLESUPPE
DETTE TRENGER DU TIL 4:
en gryte vel halvfull med ferske skudd av brennesle
(husk å bruke plasthansker når du plukker skuddene)
1 l vann
2 dl kyllingkraft
2 dl kremfløte
pepper
4 kokte egg
SLIK GJØR DU:
Skyll og rens neslen ren under rennende vann i et dørslag
Kok opp neslene sammen med kraft og vann. La dette putre i et kvarter
Bruk en stavmikser jevn suppen. Spe med fløte Kok opp igjen noen minutter
Smak til med salt og pepper
Kok eggene og server med kokte egg i hver skål
Det lille ekstra: Noen dråper med god ekstra olivenolje over ved servering