KARVEKÅLSUPPE
Med nye skudd fra karvekål eller brennesle, kan du enkelt lage en
deilig suppe med smak av vår. Disse to nyttevekstene er noe av
det mest næringsrike vi kan spise.
– Å som jeg lenges æfter karvekål!
Jeg vil spise våren! Jeg spiser alt røkelaks;
men det er ikke nok. Mer vår mellom tænderne.
– Bjørnstjerne BjørnsonRELATERT:
Slik lager du brenneslesuppe
DETTE TRENGER DU:
200 gram karvekålblader
(I mangel av karvekålblader,
bruk gjerne nye skudd av nesle)
1 liter vann
1 ts salt
2 ss smør
2 1/2 ss hvetemel
1 liter varm grønnsaks- eller lys kjøttkraft
salt og hvit pepper
litt Fløte fra Røros
SLIK GJØR DU:
Kok opp vann og salt, legg i bladene og la de trekke i 2-3 minutter.
Ta ut bladene og kjøl de av med iskaldt vann.
Dette beholder smak, farge og næring.
Smelt smøret, rør inn mel og spe med kraft, kok opp.
Finhakk bladene og ha de i kraften. Smak til med salt og pepper.
Vil man ha en mer glatt og luftig suppe kan man kjøre den i en blender.
Pynt med karvekålblader.
Server gjerne med posjerte vaktelegg
MASCHMANNS ANBEFALER BOKEN
NORGES SPISELIGE PLANTER OG BÆR