TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESE
Visste du at spaghetti bolognese ikke finnes i Italia, bare alle andre steder. Til ragu alla bolognese skal det serveres flat pasta som f.eks. tagliatelle. Fellesnevner for il ragu fra Bologna er gode råvarer og nok tid. Det å være presis på oppskriften er en utfordring, siden det finnes like mange variasjoner på denne sausen som husmødre i Italia.
RELATERTE LINKER: Pasta fra Gragnano | Pasta Carbonara |
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- litt olivenolje til steking
- 1 løk, hakket
- 1 gulrot, hakket
- 1 stilk stangselleri, hakket
- 80 gram bacon, hakkes i biter
- 200 gram kjøttdeig
- 1 glass rødvin
- 2 dl god tomatsaus (Pulpa)
- 2 ss konsentrert tomatpure
- 2 dl med kyllingkraft, varm
- Salt og pepper
- nyrevet parmigiano reggiano
- hakket persille
- 400 g tagliatelle tørr pasta
KOKKETIPS!
- Når du først tar deg flid med å lage en god ragu bør du servere en god pasta til. Maschmanns anbefaler tagliatelle fra Gentile eller Pappardelle fra La Pasta di Aldo. Begge pastaene har en ru overflate som bidrar til at kjøttsausen fester seg godt til pastaen.
SLIK GJØR DU:
1.
- Bacon hakkes i biter og surres i gryten sammen med 200 gram kjøttdeig.
- Ta kjøttblandingen ut av gryten og sett til side.
2
- Løk, gulrot, stangselleri brunes i litt olje i samme gryten, hell over 1 glass rødvin, kok inn og bland godt. (soffritto)
- Ha kjøttet tilbake i gryten.
- Bland inn 2 dl god tomatsaus og 2 ss konsentrert tomatpure
- Til slutt tilføres 2 dl med varm kyllingkraft
- Alt småkokes i minst 1 time. Jo lengre koketid, jo bedre smak
- Smak til med salt og pepper
3
- Kok pastaen al dente, det vil si myk utenpå med en kjerne med et godt bitt
- Bland pastaen godt inn i kjøttsausen, bruk minst et minutt på å blande inn sausen
- (eller telle sakte til hundre som en italiensk mama ville gjort det)
Server umiddelbart med nyrevet parmesan og hakket persille