TAGLIATELLE BOLOGNESE
Fellesnevner for il ragu alla bolognese, er gode råvarer og nok tid.
Det å være presis på oppskriften er en utfordring, siden det finnes like
mange variasjoner på denne sausen som husmødre i Italia.
RELATERTE OPPSKRIFTER:
Spaghetti puttanesca – Pasta med steinsopp – Spaghetti alle Vongole
DETTE TRENGER DU:
Tagliatelle til 4 personer
litt olivenolje til steking
1 gulrot, hakket
1 stilk stangselleri, hakket
80 gram bacon, hakkes i biter
200 gram kjøttdeig
1 glass hvitvin
2 dl god tomatsaus (Pulpa)
2 ss konsentrert tomatpure
2 dl med kyllingkraft, varm
Salt og pepper
nyrevet parmesan
hakket persille
SLIK GJØR DU:
Gulrot, stangselleri og bacon hakkes i biter og surres i en gryte
sammen med 200 gram kjøttdeig
Hell over 1 glass hvitvin og bland godt.
Bland inn 2 dl god tomatsaus og 2 ss konsentrert tomatpure
Til slutt tilføres 2 dl med varm kyllingkraft
Alt småkokes i minst 1 time. Jo lengre koketid, jo bedre smak
Smak til med salt og pepper
Kok pastaen al dente, det vil si myk utenpå med en kjerne med et godt bitt
Bland pastaen godt inn i kjøtttsausen, bruk minst et minutt på å blande inn sausen
(eller telle sakte til hundre som en italiensk mama ville gjort det)
Server umiddelbart med nyrevet parmesan og hakket persille