OppskrifterCôte de Boeuf

CÔTE DE BOEUF

Slik lager du biffen perfekt: Bruk romtemperert kjøtt – brun kjøttet godt
i panne – stek i ovn på 120ºC til kjernetemperaturen er 52ºC
– mens kjøttet hviler lager du rødvinsmør

Rødvinsmør

DETTE TRENGER DU:

2,5dl rødvin, bærpreget

1 pakke Røros Smør (250g)

2 ts fullrørssukker

1ss timian, hakket

Litt kvernet urskogspepper tellicherry

Litt salt

3 ss finhakket sjalottløk

SLIK GJØR DU:

Reduser rødvin til 1/3 sammen med løk og sukker

Temperert smør piskes hvitt i en egen bolle

Bland alt godt sammen

Smak til med salt, pepper og timian

Côte de Bouef’en har nå hvilt seg opp til 56ºC
Skjær opp kjøttet i pene stykker og server med rødvinsmør