CHOCOLATE COOKIES

Maschmanns Bakeri deler sin egen oppskrift på cookies. Bruk gjerne
økologiske råvarer som de gjør i Bakeriet. Husk å følge oppskriften nøye.
F.eks så er smør smør og ikke margarin.


DETTE TRENGER DU:

375 gram romtemperert smør

375 gram brunt sukker

2 egg

500 gram hvetemel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

finhakket skall av 1 appelsin

200 gram mørk sjokolade, grovhakket

200 gram mandler/hasselnøtter

 

cookies.collage


SLIK GJØR DU:

Kjør sukker, smør og egg i en kjøkkenmaskin.

Bland hvetemel, appelsinskall, salt og bakepulver i en egen bolle.

Ha melblandingen litt etter litt over i smørblandingen mens du kjører kjøkkenmaskinen på lav fart.

Rør inn grovhakket sjokolade og nøtter med en sleiv.

Form deigen på bakepapir til en lang pølse, diameter 7-8 cm og rull sammen.

Legg deigen i kjøleskapet i 2 timer.

Sett ovnen på 160ºC.

Kutt deigen i 20 emner og plasser på bakebrett med bakepapir.

Husk god avstand mellom cookies på platen.

Stek i 15 -20 minutter. (Det er bedre å steke litt for lite eller for lenge)

Avkjøl på rist.

cookies.collaage.2