
CHOCOLATE COOKIES
Maschmanns Bakeri deler sin egen oppskrift på cookies. Bruk gjerne
økologiske råvarer som de gjør i Bakeriet. Husk å følge oppskriften nøye.
F.eks så er smør smør og ikke margarin.
DETTE TRENGER DU:
375 gram romtemperert smør
375 gram brunt sukker
2 egg
500 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
finhakket skall av 1 appelsin
200 gram mørk sjokolade, grovhakket
200 gram mandler/hasselnøtter
SLIK GJØR DU:
Kjør sukker, smør og egg i en kjøkkenmaskin.
Bland hvetemel, appelsinskall, salt og bakepulver i en egen bolle.
Ha melblandingen litt etter litt over i smørblandingen mens du kjører kjøkkenmaskinen på lav fart.
Rør inn grovhakket sjokolade og nøtter med en sleiv.
Form deigen på bakepapir til en lang pølse, diameter 7-8 cm og rull sammen.
Legg deigen i kjøleskapet i 2 timer.
Sett ovnen på 160ºC.
Kutt deigen i 20 emner og plasser på bakebrett med bakepapir.
Husk god avstand mellom cookies på platen.
Stek i 15 -20 minutter. (Det er bedre å steke litt for lite eller for lenge)
Avkjøl på rist.