OppskrifterLaksefilet

laksefilet

SLIK FÅR DU LAKSEN PERFEKT!

Laksefilet er en anvendelig fisk som mange liker.
Laks kan grilles, stekes, trekkes, graves, wokes, bakes i
ovn osv. Følger du vår oppskrift på trekking,
så får du fisken saftig og god hver gang.

DETTE TRENGER DU TIL 4

800 gram renskåret laksefilet

2,5 liter vann

1 laurbærblad

20 gram salt

2 ts grovmalt sort pepper

SLIK GJØR DU:

Varm opp vann, salt og krydder til 80º C

Ha i laksefileten og la den trekke et kvarter

Det er viktig å holde temperaturen jevnt på 80ºC

Om fileten kommer rett fra kjøleskapet
så start med litt høyere temperatur på vannet

TILBEHØR:

Klassisk med rømme, agurksalat og kokte poteter

ALTERNATIVE TILBEREDNINGSMETODER:

PÅ GRILLEN

Ha salt på laksefiletens kjøttside og la det hvile i 10 minutter.
Børst av saltet, grill på indirekte varme i folie
gjerne med friske urter i 15 minutter

BAKT I OVN