OppskrifterTorskeloins

Smørstekte torskeloins med syrlig rotmospure, grønnkål og mandelpoteter.

RELATERT INNLEGG:
SE VIDEO: Slik steker du fisk i panne

DETTE TRENGER DU:

4 porsjoner

  • 800 gram torskeloins, tint
  • 600 gram rotgrønnsaker (persillerot, sellerirot og gulrot)
  • skallet og saft av av en appelsin
  • 4 never grønnkål
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 ss smeltet smør
  • 12 middels stor mandelpoteter
  • 2 sitroner
  • Salt og pepper

 

torskeloins.web

 

 

SLIK GJØR DU:

  • Vask mandelpotetene grundig og bak de i ovn sammen med en sitron delt i 4. 180º C i 30 minutter
  • Skrell og kok grønnsakene møre i vann
  • Slå av vannet og tilsett finhakket skall og saft av en appelsin
  • Bruk en stavmikser og kjør til en jevn pure
  • Hold pureen varm
  • Stek fisken i nøytral olje med skinnsiden ned i en god og varm jernpanne
  • Snu fisken og dra pannen vekk fra platen, salte og pepre, tilsett 4 ss smør og øs over torsken de nærmeste 3 minuttene (Til fisken er gjennomstekt og flaker seg)
  • 1 dl vann og 1 ss smør kokes opp og grønnkålen får surre i 1 minutt. Skvis over saften av en halv sitron og bland godt
  • Server med møre mandelpoteter gjerne toppet med en ekstra ss smør og en klype flaksalt