Smørstekte torskeloins med syrlig rotmospure, grønnkål og mandelpoteter.
RELATERT INNLEGG:
SE VIDEO: Slik steker du fisk i panne
DETTE TRENGER DU:
4 porsjoner
- 800 gram torskeloins, tint
- 600 gram rotgrønnsaker (persillerot, sellerirot og gulrot)
- skallet og saft av av en appelsin
- 4 never grønnkål
- 1 ss nøytral olje
- 5 ss smeltet smør
- 12 middels stor mandelpoteter
- 2 sitroner
- Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
- Vask mandelpotetene grundig og bak de i ovn sammen med en sitron delt i 4. 180º C i 30 minutter
- Skrell og kok grønnsakene møre i vann
- Slå av vannet og tilsett finhakket skall og saft av en appelsin
- Bruk en stavmikser og kjør til en jevn pure
- Hold pureen varm
- Stek fisken i nøytral olje med skinnsiden ned i en god og varm jernpanne
- Snu fisken og dra pannen vekk fra platen, salte og pepre, tilsett 4 ss smør og øs over torsken de nærmeste 3 minuttene (Til fisken er gjennomstekt og flaker seg)
- 1 dl vann og 1 ss smør kokes opp og grønnkålen får surre i 1 minutt. Skvis over saften av en halv sitron og bland godt
- Server med møre mandelpoteter gjerne toppet med en ekstra ss smør og en klype flaksalt