GRAVET HJORT
Gravet kjøtt er eksklusivt, smakfullt og svært enkelt å lage. Rent kjøtt gjerne fileter, gnis inn med like deler sukker og salt samt krydder etter ønske. Kjøttet legges i en plastpose under et lett press og oppbevares minst 24 timer i kjøleskap før det kan spises.
DETTE TRENGER DU:
1 Hjortefilét (ca 2 kg)
SALTBLANDING TIL GRAVET KJØTT:
30 gram salt
30 gram sukker
10 gram hvit pepper
10 gram einebær, knust
2 bunter løpstikke, fersk
SLIK GJØR DU:
Ha saltblandingen i en plastpose
Legg i kjøttet i krydderposen,
rist og bland krydderet godt inn i kjøttet
Legg posen i en passende form med lett press over
Sett det krydrede kjøttet inn i kjøleskapet
Grav i minst 24 timer gjerne 2 til 3 dager
Husk å snu på kjøttet en gang i døgnet
SERVERING:
Skjær kjøttet i pene skiver og beregn ca. 100 gram per person
TILBEHØR OG GARNITYR:
Gravet hjort med lekkert og smakelig tilbehør:
Eplegele, brødkrutonger, ostekrem, løpstikke og løpstikkeolje
Slik lager du de ulike tilbehørene:
OSTEKREM:
1/2 liter revet Västerbottenost has i en blender og spes med fløte
som holder 80º C til ønsket konsistens
EPLEGELE:
Du trenger 1/2 liter Ringi Gravenstein eplejuice og 4 gelatinblader.
Varm opp 1 dl av juicen og bløtlegg gelatinen,
ha i resten av juicen og sett til avkjøling
FRITERT BRØD:
Ta biter av daggammelt brød og friter nøytral olje
LØPSTIKKEOLJE:
Hakk 1 bunt løpstikke og ha den i en blender
som tilføres 80º C varm olivenolje til ønsket konsistens
SLIK GRAVER DU KJØTT: