OppskrifterUkategorisert

 

Siste torsdag i september er det fårikålens festdag. Norges nasjonalrett skal feires. Hvorfor ikke be inn til vennefest og samles rundt fårikålgryta. Siden 70-tallet, da fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett, har mange satt av denne dagen til fårikålfest.

Fårikål er noe av det enkleste du kan lage, du putter kål, lammekjøtt lagvis oppi gryta, har i litt salt, noen pepperkorn, fyller på med vann til det dekker og lar det putre på svak varme i to timer.  Dette er husmannskost og festmat i ett gjort på norske råvarer i sesong.

FREMGANGSMÅTE:

Beregn 400 gram kjøtt, 400 gram hodekål, 1 ts pepper og 1/2 ts salt per porsjon.

Siden fårikål alltid smaker best på 2. dagen er det lurt å lage en ekstra stor porsjon.  Eller for optimal smak lag retten dagen før den skal nytes. Server med kokte poteter og (rørte tyttebær). Liker du å mose poteten i sausen vil Kerrs Pink være et godt valg, for kokefaste poteter bruk heller Beate. Drikke til: Vann, øl og dram er det mest vanlige.  For de som foretrekker vin vil  fruktige og smaksrike viner duge. En riesling fra Alsace eller Valpolicella vil rense opp og gjøre nytten.

NYTTIGE EKSTERNE LINKER: Fårikålens venner